Софийският районен съд призна за виновни за хулиганство 27-годишния Георги Георгиев

...
Софийският районен съд призна за виновни за хулиганство 27-годишния Георги Георгиев
Коментари Харесай

По 1000 лв. глоба за мъжете от блокадата на Ситняково, трошили колата на зъболекарка

Софийският областен съд призна за отговорни за хулиганство 27-годишния Георги Георгиев и 34-годишния IT експерт Стоян Атипов. Преди съвсем 3 години двамата мъже нанесоха вреди по колата на зъболекарката доктор Елена Мицева, в която бяха двете й деца.

Инцидентът стана на 17 август 2020 година по време на митингите против държавното управление. Тогава на кръстовището на булевардите " Ситняково " и " Шипченски проход " недоволни жители блокираха придвижването. В това време зъболекарката, която бе зад кормилото на лек автомобил " Тойота " с двете й малки деца и брачна половинка й, се опита да премине през блокадата. Протестиращите, измежду които бяха и Георгиев и Атипов, обаче започнаха да удрят и блъскат по автомобила и не му позволяваха да потегли. Бяха счупени предното му стъкло, фаровете и броните, а номерата липсваха.

Георги Георгиев бе упрекнат, че е счупил посредством удари с ръце предното панорамно стъкло на колата, а скачайки развалил предния похлупак. Обвинението против Атипов бе, че удрял по страничните стъкла и капака на тойотата, след което свалил задната регистрационна табела на автомобила, която оставил на автобусна спирка. 

В претекстовете си към неоправдателната присъда, арбитър Николай Урумов записа, че действието на двамата не е осъществено с особена смелост, само че ги осъжда, тъй като правото на митинг и европейската процедура имат обрисувани граници и правила.

Освен санкциите, двамата мъже бяха наказани и да платят над 700 лв. разходи на столичната полиция, по 1600 лв. на съда за разходи по процеса и още хиляда лв. на Елена Мицева, която управлявала колата.

След съвещанието Стоян Атипов сподели, че е Елена Мицева е пробвала да прегази хората и той се е намесил. Посочи, че виждал и политически претекст в присъдата, която ще апелира.

" Писъците на хората или не я трогваха или не ги чуваше. Дамата искаше да изчезне от мястото, по тази причина и смъкнах регистрационната й табела ", изясни Атипов.

Адвокатката на Георгиев - Полина Велчева, също сподели, че нейният клиент ще нападна решението.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР